Om oss

" Din partner  för digitalisering, hållbarhet och innovationer"

ADAKT är specialiserad på att bygga bolag och få dem att växa till konkurrenskraftiga företag tillsammans med entreprenörer, innovatörer, ägare och ledning.


Vi har även lång erfarenhet av att skapa nya företag från ren idéfas till första kundcase och etablering på marknaden. Och hitta den första och andra finansieringen från både privat som offentligt kapital.

 

Vi arbeter både med produkter och tjänster inom branscher som IT (hårdvara/mjukvara), telekom, internet, mobila tjänster, medicinsk teknik, och handel.

 

ADAKT har flera gånger anlitats av organisationer och myndigheter som arbetar med näringslivsutveckling. ADAKT kan även medverka själv som investerare i fall där vår kompetens, erfarenhet och nätverk kan ge värdefulla bidrag.


Vår bakgrund

ADAKT grundades år 2007 av Kari Gustafsson. Under åren 1999-2006 var han VD för Innovationsbron i Uppsala som investerade i tidiga kommersialiseringar från universitet och mindre tillväxtbolag. Silex i Järfälla, ett världsledande företag inom kiseltekniken som idag omsätter näramre 300 MSEK, är ett resultat av dessa tidiga investeringar.   


Dessförinnan var Kari Gustafsson verksam vid internationella företag (bla Ericsson och Electrolux) i ledande befattningar inom produkt- och tjänsteutveckling samt projektledning. Där var Kari med om att utveckla, producera och lansera nya produkter på en global marknad, ta fram nya globala tjänster till att förhandla internationella joint-ventures med Japanska multinationella bolag.

Copyright © All Rights Reserved